Αφιερώματα...

Ινδία – Ουάσιγκτον – Πανόραμα… Ένα τραγούδι δρόμος!‏

March 27, 2014
“Τι να σε κάνω Χάϊδω μ’ δεν μπορώ, ώρε κι εγώ… πήγα Ινδία”!

“Τι γράφεις ρε φίλε; Σ’ έφυγε ο… Μπέης;”

Αυτό σκέφτεσαι, σίγουρα, ε;! Πριν σχολιάσεις οτιδήποτε, ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα καταλάβεις!
—————————————————-
Ψάχνοντας για θεματάκια, στο internet, που αφορούν στο χωριό, στο μικρό μας και λατρεμένο Πανόραμα Γρεβενών, “έπεσα” στο παρακάτω άρθρο, λίγες μέρες πριν, στις 13 Μαρτίου 2014, την μετάφραση του οποίου ανέλαβε το (ξενόγλωσσο και δη αγγλομαθές!) Εντελβάις! ( http://www.firstpost.com/living/facebook-emotions-can-be-contagious-study-1432451.html )
Ουάσιγκτον: ” Μπορεί να έχεις ανησυχήσει για αερομεταφερόμενο ιό που μπορεί να φέρει κρυολόγημα ή γρίπη, αλλά τι γίνεται με τη συναισθηματική μετάδοση που εξαπλώνεται γρήγορα μέσω online κοινωνικών δικτύων; “
unity-in-diversity_487Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, τα… Facebook-συναισθήματα είναι μεταδοτικά! Θετικά μηνύματα γεννούν θετικές θέσεις και αρνητικές θέσεις βγαίνουν από αρνητικά – με τις θετικές θέσεις να έχουν μεγαλύτερη επιρροή, ή να είναι πιο μεταδοτικές!
Τα συναισθήματα μπορεί να διοχετεύονται απ’ τα κοινωνικά δίκτυα για να δημιουργήσουν μεγάλης κλίμακας συγχρονισμό, που δημιουργεί συμπλέγματα, ευτυχισμένα και δυστυχισμένα άτομα.
*Οι άνθρωποι δεν επιλέγουν, απλά, τους άλλους ανθρώπους σαν τον εαυτό τους, για να συνδεθούν με αυτούς, αλλά στην πραγματικότητα προκαλούν συναισθηματικές εκφράσεις των φίλων τους για να τους αλλάξουν*, δήλωσε ο Τζέιμς Φάουλερ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο.
*Έχουμε αρκετή δύναμη σε αυτό το σύνολο δεδομένων για να δείξει ότι οι συναισθηματικές εκφράσεις εξαπλώνονται σε απευθείας σύνδεση και, επίσης, ότι οι θετικές εκφράσεις εξαπλώνονται περισσότερο από τις αρνητικές *, πρόσθεσε.
Η μελέτη ανέλυσε πάνω από ένα δισεκατομμύριο “ενημερώσεις κατάστασης” μεταξύ των 100 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.
Επικαλούνται την αυτοματοποιημένη ανάλυση κειμένου, μέσα από ένα πρόγραμμα λογισμικού «Γλωσσική Εξεταστική Καταμέτρηση λέξεων”, για τη μέτρηση του συναισθηματικού περιεχομένου της κάθε θέσης.
Σύμφωνα με αυτούς, κάθε πρόσθετο αρνητικό “ποστάρισμα” αποδίδει 1,29 περισσότερες αρνητικές θέσεις, μεταξύ των φίλων ενός ατόμου, ενώ κάθε επιπλέον θετικό δίνει ένα επιπλέον 1,75 θετικών μηνυμάτων, μεταξύ φίλων.
“Είναι πιθανό ότι η συναισθηματική μετάδοση σε απευθείας σύνδεση είναι ακόμη ισχυρότερη από όσο ήμασταν σε θέση να μετρήσουμε.” σημείωσε ο Fowler.
Τα ευρήματα είναι επίσης σημαντικά για τη δημόσια ευημερία, όπως σημειώνει η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “PLΟS ONE”.
“Αν μια συναισθηματική αλλαγή σε ένα άτομο εξαπλώνεται και προκαλεί μια αλλαγή σε πολλά, τότε υποτιμάται, δραματικά, η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών για βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας”, εξήγησε ο Fowler.
IANS
_1_~1_4
Το κείμενο αναφέρεται στην μετάδοση των συναισθημάτων μέσω των κοινωνικών δικτύων (και ειδικότερα του facebook), παραθέτοντας επιστημονικά δεδομένα. Φέρει την υπογραφή IANS, έχει συνταχθεί στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. και δημοσιεύεται στην FirstPost της…Ινδίας [ http://en.wikipedia.org/wiki/First_Post_(India) ].
Κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ. Η κουβέντα μας γίνεται άκρως ενδιαφέρουσα, όμως, στην συνέχεια όταν, πριν αναπτυχθεί η εν λόγω έρευνα, στην κορυφή της σελίδας, έχει επιλεγεί ένα βίντεο “δικό μας”, που δημιούργησε ο Βαγγελάκης (Παπαδημητρίου) και είναι γεμάτο από εικόνες Πανοράματος, “ντυμένες μουσικά” με την (γνωστή σε μας, ως χτες, μα και στους… ελέφαντες, πλέον!) Χάϊδω!
Χαιρόμαστε όλοι για το ευχάριστο αυτό διαδικτυακό… χαμπέρι και θα αποστείλουμε τις ευχαριστίες μας, καλώντας φακίρηδες(!) και λοιπούς κατοίκους της περιοχής στο καλοκαιρινό αντάμωμα του χωριού μας (έχει περί τους 1.210.193.422 – Ναι, 1 δισεκατομμύριο, 210 εκατομμύρια, 193 χιλιάδες και 422! – κατοίκους η Ινδία, άρα είναι πρακτικά αδύνατον να χωρέσουν όλοι στην μικρή μας πλατεία, μα αν έρθουν…“Να φλαξ ο Θεός!”). Παράλληλα, μένουμε με την απορία για τον άγνωστο IANS, όπως είπαμε πιο πάνω, καθώς απ’ τους γνωστούς μας, όσο γνωρίζουμε, ούτε ο (Γ)IANS τ’ Μίχου, ούτε ο (Γ)IANS ο Καραγκιόηζσ, έκαναν ταξίδι ως την αμερικανική πρωτεύουσα, πρόσφατα ή έχουν πάρε-δώσε με το ασιατικό κράτος!
ΥΓ Όπως είδα στην συνέχεια, η θεματολογία αλλάζει κάθε μέρα, αλλά το εν λόγω βίντεο παραμένει στο πάνω τμήμα, ως μουσικό… hit (sic!) !

Πανοραμίξ

TAGS
RELATED POSTS
Radio Gropsta

Η Ύπαρξη

Στον ίσκιο ενός βουνού, στο φύλλο μιας οξιάς, στο κρύο νερό, στον καθαρό αέρα της Πίνδου, εκεί που ακόμα και η σιωπή…ψιθυρίζει, βρίσκεται η δικιά μας ευτυχία!

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Για όλους αυτούς που πίστεψαν,
Για τους έρωτες που χάθηκαν,
Για τις αγάπες που άντεξαν,
Για όλους αυτούς που έφυγαν,
Για όσους συναντήσαμε,
Για τις φιλίες που γεννήθηκαν,
Για όλους όσους αντέξανε στο χρόνο,
Για όλους εμάς που συνεχίζουμε,
Για όλους που δεν ξέμειναν από λόγια..

Flag Counter

Πανόραμα Γρεβενών – Νέα Γενιά