Νέα - Ανακοινώσεις

Πολιτισμός είναι οι άνθρωποι

May 18, 2019

Πανοραμίτες και φίλοι….
Λόγω διάσπαρτων πληροφοριών και ενίοτε ψιθύρων ανησυχίας οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε την στάση του Δ.Σ. του Συλλόγου όσον αφορά την ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στον ξενώνα του χωριού.
Η ακράδαντη θέση μας είναι πως ως Πολιτιστικός Σύλλογος έχουμε την υποχρέωση να εξωτερικεύουμε τις έννοιες του πολιτισμού.
Στον πόλεμο υπάρχουν εχθροί…
Στον πολιτισμό υπάρχουν άνθρωποι.
Κατανοούμε ότι σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει το σημείο εγκατάστασης όπως και σε κάποιους άλλους ίσως και η ύπαρξη τους. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν επέλεξαν τον ξεριζωμό ούτε κατέλαβαν με την βία κάτι που μας ανήκει..
Είναι ηθική, πολιτιστική αλλά και ιστορική υποχρέωση μας (γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την δική μας ιστορία)να φιλοξενήσουμε,με ότι σημαίνει αυτό τους ανθρώπους αυτούς. Οι προκλήσεις είναι για αυτούς που μπορούν..και εμείς μπορούμε.
Η πρόκληση είναι και πνευματική για μας,μιας και χριστιανός δεν νοείται μόνο αυτός που σπάει τα κόκκινα αυγά και τρώει την μαγειρίτσα.. αλλά αυτός που απλώνει ένα χέρι βοηθείας εκεί που δεν υπάρχουν σύνορα..
Στην αγάπη και στον σεβασμό του πλησίον.
Ευχαριστώ

Ο Πρόεδρος Βλαχούδης Χρήστος

TAGS
RELATED POSTS
Radio Gropsta

Η Ύπαρξη

Στον ίσκιο ενός βουνού, στο φύλλο μιας οξιάς, στο κρύο νερό, στον καθαρό αέρα της Πίνδου, εκεί που ακόμα και η σιωπή…ψιθυρίζει, βρίσκεται η δικιά μας ευτυχία!

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Για όλους αυτούς που πίστεψαν,
Για τους έρωτες που χάθηκαν,
Για τις αγάπες που άντεξαν,
Για όλους αυτούς που έφυγαν,
Για όσους συναντήσαμε,
Για τις φιλίες που γεννήθηκαν,
Για όλους όσους αντέξανε στο χρόνο,
Για όλους εμάς που συνεχίζουμε,
Για όλους που δεν ξέμειναν από λόγια..

Flag Counter

Πανόραμα Γρεβενών – Νέα Γενιά