1212Το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, είναι ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα που κρατά χιόνι ως την άνοιξη. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, στην καρδιά της Πίνδου και απέχει 15χμ από το Πανόραμα και  43 χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών. Η βάση του χιονοδρομικού βρίσκεται σε υψόμετρο 1645m και η κορυφή του στα 2115m.Από τις πλαγιές του έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει τις γύρω οροσειρές (Τύμφη, Σμόλικας, Γράμμος). Οι πλαγιές του βουνού αποτελούν καταπληκτικές πίστες για χιονοδρομία, ενώ οι γυμνές κορυφές και τα πλούσια δάση που τις περιβάλλουν δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο.

Το χιονοδρομικό κέντρο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1975. Σήμερα στη Βασιλίτσα λειτουργούν δυο εναέριοι αναβατήρες συνολικού μήκους 1.800μ. 3 κυλιόμενοι αναβατήρες , baby-lift 350μ, 12 χιονοδρομικές πίστες συνολικού μήκους 7.500μ, η μεγαλύτερη πίστα αρχαρίων στην Ελλάδα (3.860μ), πιίστα χιονοσανίδας, σχολές σκι, καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού, 2 σαλέ ημέρας και ξενώνας. .Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.vasilitsa.com

LEAVE A COMMENT

Radio Gropsta

Η Ύπαρξη

Στον ίσκιο ενός βουνού, στο φύλλο μιας οξιάς, στο κρύο νερό, στον καθαρό αέρα της Πίνδου, εκεί που ακόμα και η σιωπή…ψιθυρίζει, βρίσκεται η δικιά μας ευτυχία!

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Για όλους αυτούς που πίστεψαν,
Για τους έρωτες που χάθηκαν,
Για τις αγάπες που άντεξαν,
Για όλους αυτούς που έφυγαν,
Για όσους συναντήσαμε,
Για τις φιλίες που γεννήθηκαν,
Για όλους όσους αντέξανε στο χρόνο,
Για όλους εμάς που συνεχίζουμε,
Για όλους που δεν ξέμειναν από λόγια..

Flag Counter

Πανόραμα Γρεβενών – Νέα Γενιά