Νέα - Ανακοινώσεις

“Ανακοίνωση”

May 13, 2021

Η περιβαλλοντική συνείδηση είναι κάτι που αφορά στον καθένα, προσωπικά και η εμπειρία δείχνει πως, μικραίνει καθώς παλαιώνουμε σε ημερομηνίες γέννησης!
Δηλαδή οι νέοι συνηθίζουν να ευαισθητοποιούνται παραπάνω σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά, δεν θεωρούμε σοφό το να καταδεικνύεται ως “υπεύθυνη” οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα κατοίκων του χωριού. Οι κοινότητες ενώνουν, δεν (δια) χωρίζουν.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, κάποια πράγματα:

  1. Έγινε συντονισμένη προσπάθεια απ’ το Δ.Σ. του Συλλόγου (με φωτογράφιση/ενημέρωση με επιστολές όλων των αρμόδιων Υπουργείων/Υπηρεσιών) για να γίνει διόρθωση του άκρως επικίνδυνου οδικού δικτύου Αγία Παρασκευή – Πανόραμα και ενημερώθηκαν άπαντες οι χωριανοί. Ως τότε, μόνο συγκεκριμένα άτομα (προς τιμήν τους) ενοχλούσαν της Υπηρεσίες του Δήμου.
    Όλα αυτά, φυσικά, είναι εκτός αρμοδιοτήτων μας, όπως είναι εύκολα κατανοητό από όλους και όλες.
  2. Εδώ και δύο χρόνια κάθε καλοκαίρι, υπό την αιγίδα του Συλλόγου και με συμμετοχή πολλών χωριανών, φίλων και των παιδιών τους, με μεγάλη μας χαρά, καθαρίζουμε συνεχώς τα σημεία που κρίνουμε στο χωριό (Οξιά, Βαρή κλπ)

Όλα αυτά μέχρι να γίνει το πρόσφατο συμβάν με τα μπάζα, κρεβάτια, κουβέρτες και άλλα που πετάχτηκαν στην Οξιά που, όπως αναφέρθηκε ήταν παλιά σκουπιδότοπος “πράγμα που φυσικά δεν ισχύει επ ουδενί”!
(Προς ενημέρωση και λύση αποριών και… παρεξηγήσεων μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Νέα Γενιά επικοινώνησε άμεσα με το Α.Τ. Πολυνερίου, με σκοπό να αντιμετωπίσει ο “κύριος” που προέβη στην ενέργεια αυτή την ευθύνη των πράξεών του)

  1. Το Δ.Σ. ευαισθητοποιήθηκε για το θέμα της ενημέρωσης του συνόλου των χωριανών για επικείμενους κινδύνους πυρκαγιάς, με αφίσα και ενημέρωση σε κάθε σπίτι απ’ την Πολιτική Προστασία (άμεσα συνδεδεμένο με το παραπάνω “2”)
  2. Εξηγήσαμε με πλήρη σαφήνεια πως (επειδή κάποτε, ως νέοι, φεύγαμε απ’ το χωριό για άλλα χωριά) ένας τρόπος να παραμένουν τα παιδιά είναι (και) το ίντερνετ .

Αποφασίσαμε πως κατά τον χρόνο που επισκέπτονται ή μένουν για καιρό αρκετοί νεότεροι το χωριό (ήτοι 3 μήνες το καλοκαίρι και από 15 ημέρες Χριστούγεννα και Πάσχα) στο Σχολείο να υπάρχει ίντερνετ. Φυσικά, το δίκτυο παρέχεται στους πάντες ανεξαρτήτως ηλικίας ή εντοπιότητας.

Στο σημείο αυτό, αναφέρουμε ξανά πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος ουδεμία ευθύνη ή υποχρέωση έχει στο ζήτημα της διαδικτυακής εκπαίδευσης των μαθητών που διαμένουν στο χωριό. Μας απασχολεί ως γεγονός μεν, πλην όμως οι κατά νόμον αρμόδιοι είναι άλλοι φορείς, όπως είναι ευκολονόητο.”Tα Καίσαρος Καίσαρι”.

  1. Λόγω πολλαπλών κινδύνων της παλιάς παιδικής χαράς (και νομικών ευθυνών σε περίπτωση ατυχήματος) επιλέχτηκε σε Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιό μας, το μέρος που οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν την καινούργια (Που ακόμα περιμένει έγκριση και είναι κλειστή με λουκέτο. Επίσης ευθύνη Πολιτειακών Φορέων)

Θα συνεχίσουμε να αντικαθιστούμε τους “ελάχιστους” για την θέση που κατέχουν, με μόνο γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ.

TAGS
RELATED POSTS
Radio Gropsta

Η Ύπαρξη

Στον ίσκιο ενός βουνού, στο φύλλο μιας οξιάς, στο κρύο νερό, στον καθαρό αέρα της Πίνδου, εκεί που ακόμα και η σιωπή…ψιθυρίζει, βρίσκεται η δικιά μας ευτυχία!

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Για όλους αυτούς που πίστεψαν,
Για τους έρωτες που χάθηκαν,
Για τις αγάπες που άντεξαν,
Για όλους αυτούς που έφυγαν,
Για όσους συναντήσαμε,
Για τις φιλίες που γεννήθηκαν,
Για όλους όσους αντέξανε στο χρόνο,
Για όλους εμάς που συνεχίζουμε,
Για όλους που δεν ξέμειναν από λόγια..

Flag Counter

Πανόραμα Γρεβενών – Νέα Γενιά